Netflix подготвя TV серии по поредицата Resident Evil

Новината не е нова, циркулира в интернет пространството от близо седмица, но е нещо, на което задължително трябва да обърна внимание, макар и със закъснение. От Netflix вече ни шокираха с обявяването на няколко проекта, базирани на игрови франчайзи, като Castlevania,  Assassin’s CreedThe WitcherVampyr и дори Diablo. Днес е ред на нещо ново и от компанията обявиха подготовката на TV серии по играта Resident Evil. Въпросното не е случайно и самото обявяване се случи ден преди излизането на доста нашумелия (игрови) ребут Resident Evil 2.

За съжаление информацията е прекалено оскъдна, нищо не е известно, освен факта, че в разработването е забъркано студиото Constantin Film, което седи зад филмовия франчайз. Проекта е в ранен стадий и вероятно ще мине доста време, преди да разберем забъркани имена, актъори и най-важното – в коя част на лора ще бъде поставена историята и кои точно персонажи ще ни бъдат представени.

За малко над две десетилетия франчайза на Resident Evil е придобил грандиозни размери, до момента обхваща 24 игрови заглавия, включващо ремастър и ремейк варианти; серия от комикси, създавани и разпространявани от различни компании, включително и Marvel; филмова вселена състояща се от 6 блокбъстара, създавани в продължение на 16 години и с очаквания да бъде продължен с ребут в близките две години ; 4 анимирани филма и дори … серия книги. Единственото, което липсваше, беше един телевизионен сериал. И въпросното идва в най-големия пик и хайп.

Като фен първо на филмите и после на игрите – очаквам въпросното с огромно нетърпение.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com