PlanetSide Arena се отлага до летния сезон и идва заедно с версия за PS4

PlanetSide Arena се очакваше да се появи първо за персонален компютър, но въпросното боксува и е отложено за втори пореден път.  Официалното обяснение е стандартното такова – има нужда от повече време за полира и балансира, но не официалното прозира и си е направо очевадна –  макар наследник на обичания от мнозина франчайз, съществуващ повече от 15 години, заглавието имаше за цел, да е следващия амбициозен Battle Royale проект, но две седмици след появата на най-бързо развиващата се и играна игра на планетата от същия жанр –  Apex Legends, излизането на PlanetSide Arena единствено щеше да остане незабелязано.

 

Разработчиците са решили да изчакат обстановката да се успокои и новата премиерна дата е насочена за през летния сезон, когато ще излезе паралелно и с PS4 версията си. Официален цитат : 

 

След дълго обмисляне, ние решихме да отложим текущата дата на PC версията и да я стартираме едновременно с тази за PlayStation 4 това лято. Ние винаги сме си представяли PlanetSide Arena, като  начин играчите да преживеят епичния геймплей от вселената на PlanetSide , чрез бърза, комбинирана битка с оръжия и мултиплеър режими с масивни размери. Ние вярваме, че доставянето на максимално полирана версия на PlanetSide Aren, която да оправдае тези очаквания и на двете платформи, надхвърля всяко друго съображение.

 

 

 

Случващото се вероятно е силен удар над Daybreak Games, които са респективните разработчици и самостоятелни разпространители. Игра от такъв ранг изисква огромна инвестиция и дълго разработване. Навярно когато проекта е бил замислен, сцената и средата са били благоприятни и място за ново заглавие е имало. Но днес климата е различен и пазара е наводнен и се дави в BattleRoyale – Call of Duty, PUBG, Counter-Strike: Global Offensive, Dying Light: Bad Blood, Royal Royale, Fortnite и черешката на тортата – Apex Legends.

Много е тъжно, но историята е запомнила подобни моменти и навярно дори и след няколко месеца изчакване, обстановката няма да се промени към по добро.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com