Apex Legends – следващия Battle Royal и най-играната игра на планетата

Apex Legends се появи като гръм от ясно небе, проекта беше пазен в доста успешна тайна от EA и респективния девелопер Respawn. Обявяването и пускането се случиха в един и същи ден, без каквато и да е възможност на сцената да се подготви. Изглежда жестоко, по всичко личи че времето и ресурсите вкарани в нея са космически и от Electronics Arts имат големи очаквания. Интереса е огромен и света е полудял по заглавието, статистиката говори за внушителни числа –  1 милион потребителя са се включили в първите 8 часа, след първото денонощие нарастват на 2.5 милиона, а днес – 4 ти ден по ред, са регистрирани над 10 милиона. В абсолютния си пик едновременно са играли 1 милион ! 

 

Стартово трейлче :

 

 

Геймплей такова :

 

 

Действието се развива във вселената на Titanfall, 30 години след събитията от втората част. Предлага един нов поглед над Battle Roaylе жанра и включва в себе си непознати за споменатото елементи – избираемите персонажи се делят на 4 класа – Offense, Defense, Support и Recon, всеки с уникални спосбности, умения и всичко това води до избор на стратегии и зависимости. Дори стига по далеч и отборната игра вдига значението си, като за първи път в Battle Royal (поне от всичко, което аз съм играл) предлага възскресяване – след като умрем, след себе си остававяме банер, който нашите съотборници могат да занесат на определено за целта място наречено Spawn Beacon и … да ни съживят.

 

Изглежда приятно, неангажиращо, доста динамично и след всичко чуто и видяно – доста по интересно от стандартните Battle Royale игри. Едно разширено геймплей трейлърче с доста информация за персонажите, уменията им и основните механики :

 

 

Отборната игра е в центъра на всичко, не е предвидена соло кампания, или дуос, играем в екип от трима. До колкото разбирам, ще имаме възможността да се пуснем сами, но с минимални шансове за победа, защото ще се борим в стандартна кампания, срещу отбори.

 

Играта е абсолютно безплатна с версии за PS4, X1 и PC. За сега няма информация за Switch версия или мобилна такава. Разбира се включва микротранзакции и който има желание може да похарчи колкото желае за козметични глезотии. Ще има и сезонен пропуск, като всеки такъв ще трае по три месеца, първия идва през Март.

 

И за финал, няколко официални трейлърчета, представящи отделните персонажи :

 

Gibraltar :

 

 

Caustic  :

 

 

Bloodhound :

 

 

Lifeline :

 

 

Bangalore  :

 

 

Wraith :

 

 

Pathfinder :

 

 

Mirage :

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com