Снимки и впечатления от ON! Fest 2017

ON! Fest се състоя този уикенд, аз присъствах и на двата дни и днес имайки малко време, реших да споделя впечатленията си. Изкарах си чудесно, останах само с хубави спомени и позитивни емоции. Размерите, които обхващаше, бяха безумно голям, хората бяха хиляди, или с други думи – пълна лудница. Аз се отнесох и инвестирах времето си в гейминг сегмента и почти нищо не видях и/или заснех от останалите такива.

 

Всичко обещано беше на място -компютри, конзоли, PS4 Slim, PS4 Pro, турнири – професионални и не толкова, познати лица от youtube сцената, презентации, настолни игри, щандове на български разработчици, свободни зони, сувенири и не на последно място – аниме.

 

Ще започна с конзолния кът. Имаше 12 машини, включващи PS4, PS4 Slim и дори PS4 Pro. Имаше организирани турнири по Fifa 17 и Tekken 6. А в останалото време зоната беше свободна да поцъкаме с приятели :

 

 

Youtuber-рите си имаха специално отделена сцена, на която представиха подготвени клипове и дори стримваха на живо :

 

 

А когато не бяха на сцената, през всяка секунда бяха обградени от армия фенове, таман да си помисля, че ще мога да поздравя някой и се появяваше цяла групичка  с листчета за автографи и телефони за снимки.

 

На къде без VR. На разположение бяха 3 пълни сетъпа :

 

 

В неделя проследих финала на ESL турнира по League Of Legends. За голямо съжаление нашите момчета от GPlay не успяха да се преборят с гърците, но поне се бориха достойно :

 

 

Имаше доста Български разработчици на игри, заинтересувах се от две такива – Moon Lander и Pillars of History :

 

 

Имах удоволствието да изпробвам предварително подготвено демо на Moo Lander и трябва ще отбележа, че доста ми допадна – най-вече ще похваля разработчиците за интересните пъзели, които доста развличат геймплея. Повече за играта може да намерите тук.

 

Pillars of History изглежда амбициозен проект, все още в ранен статии, но с изградена визия и сюжет. Цели историческа достоверност и обхваща славянската история. Очакванията на разработчиците са, да я завършат до 2018-та година. Повече може да намерите тук : tritanstudios.com

 

Haemimont Games хостваха зона, на която можеше да се тества  Victor Vran. Съвсем естествено се възползвах. Имаше 6 или 7 компютъра и една PS4 Pro конзола. Надали е нужно да споменавам, какво избрах 🙂 :

 

 

Ubisoft Sofia също присъстваха, но за съжаление колкото и пъти да минах покрай тях, винаги имаше доста хора и не съумях да тествам и/или видя каквото и да е :

 

 

За съжаление на аниме сегмента се задържах за кратко и шоуто не беше започнало, но пък за това си разгледах и купих плакатчета :

 

 

В общи линии лудницата беше пълна и много тъжно, че трябва да чакам цяла една година въпросното да се повтор. Горе съм отразил моите лични интереси, но на фестивала имаше много, ама много повече – танци, музика, коли, дрифт, партита, спорт.

 

Един видео репортаж от Luck и fantasyelf.com :

 

 

Няколко официални снимки :

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Xakepa 28.06.2017 | Отговор

    Ехаа човече, как искам и аз да бях там.Било е супер страхотно.Жалко, че за хора като мен от провинцията е невъзможно иначе нямаше да пропусна. 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com