ON! Fest се разширява със свободна зона с настолни игри – ON! Tabletop

Остават точно две седмици до старта на грандиозния фестивал ON! Fest и екипа на въпросното продължава да ме изненадва с добавянето на нови сегменти и/или допълнения. Към зоната ON! Gaming ще бъде прибавена зала за настолни игри, чието игрално поле ще се разпростира на 200 маси. Въпросното е озаглавено  ON! Tabletop и се случва с тясното съдействие на Ozone.bg и освен свободна зона ще включва турнири с наградни фондове, игри с отстъпки и лекции на интригуващи теми.

Тук трябва да си призная, че моите познания в тази област са от минимални до никакви и въпросните игри не ми говорят много, затова просто ще цитирам информацията, разпространена от екипа. Списък на игри, до които ще можем да се насладим по време на изложението, преведени на Български :

 

 

 • Dixit – най-продаваното локализирано заглавие, безспорният бестселър с над 20 световни номинации и награди;
 • Ticket to Ride – сензационната състезателна игра, утвърдила се на българския пазар;
 • Игра на Тронове – стратегическата игра за закоравелите геймъри (но и за всеки фен с ентусиазъм), базирана на хитовия HBO сериал;
 • Пандемия – фаворитът сред кооперативните игри;
 • Каркасон – едно от най-добрите турнирни заглавия изобщо – класика сред настолните игри на новото време.
 • Кодови имена – многократно награждавана с призове за парти и семейна игра на годината, номер едно в парти категорията на BoardGameGeek.com (най-влиятелният международен сайт за настолни игри)
 • Kодови имена: Картини, което е едновременно продължение и преработка на основната игра, за да борави не с думи, а с изображения. 
 • Mysterium – една от най-забавните игри с асоциации от производителите на Dixit и запазила традиционния за него прелестен арт, но този път в кооперативна игра и една от най-добрите семейни на пазара;
 • Концепт – хитроумната игра на асоциации, локализирана миналата година;
 • Порт Роял – едно от най-новите заглавия: бърза игра с карти, която обаче предлага голяма стратегическа дълбочина.
 • Катан, –  предлага едновременно лесни правила и стретегическа дълбочина и се е превърнала в един от фаворитите на българския геймър.

 

Следните игри ще бъдат представени на оригиналния им език, превеждането им за нашия пазар тепърва предстои :

 

 • Oceanos – шарена семейна игра с морска тематика от 2016 г.;
 • Kingdomino – хитроумна игра, номинирана за Spiel des Jahres 2017 (Игра на годината) и вероятен победител;
 • Timeline – лесна, бърза и за паметливите – игра, в която се нарежда линия на времето – очакваме изцяло тематична за българска история;
 • Citadels, второ издание – шедьовър на дизайнера Бруно Файдути, което идва с повече герои, различни карти и съвсем нов арт;
 • Dream Home – приятна семейна игра, номинирана за семейна игра на годината в класацията на BoardGameGeek.com
 • Cacao – хубава стратегическа игра, която ще допадне на феновете на Каркасон, а в същото време ще им предложи и разнообразие от познатото.

 

Състезателната зона ще предлага шампионите игри, между които ще е Magic: The Gathering – едно изключително популярно заглавие, което се играе в цял свят и последния турнир, провел се миналата година, е бил с награден фонд от 250 000 долара. Ще бъде организиран и турнир по Yu-Gi-Oh! – друга много популярна състезателна игра, съществуваща вече над 20 години.

 

Предвидените лекции ще бъдат водени от забъркани с тематиката хора, професионалисти, минали успешно през Kickstarter кампания и ще чуем за техния опит,  натрупан от реално ситуации. 

 

Повече за ON! Fest може да намерите на следните места :

 

consoles.bg/category/onfest

www.onfest.org

facebook.com/Onfestbg

 

Фестивала ще се проведе на 24-ти и 25-ти Юни, билети може да закупите от тук.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
 1. Добър ден на всички, съжавявам за бавният отговор на няколко въпроса от вас, но ми трябваше време.

  – WG ни отказаха злато за квалификациите и за гранд финала ( щял бюджета да им се развали по този начин (180 000 злато едва ли им разваля бюджета, но както и да е)). Съжалявам за това, не е мое решение.

  – Отностно стрийм на място. Заради този въпрос се забавих най-много

  – Отговор от хората, които са над мен “ Няма да имаме възможноста да го организираме и да го разположим този стрийм“ За съжаленние няма да имаме и стрийм.

  Ще е хубаво някои да ми обясни как да вкарам този спектейтър в играта, за да може да наблюдава от птичи поглед или от риплейте ще го правите.

  Аа и другото, което казаха WG, “ Специалните профили се дават само на златната,сребърната и бронзовата лига, никъде другаде“. Следователно и тук горим..

  Нямам думи от отговорите на WG..

  https://play.eslgami…ier-1-bulgaria/ – Новият линк към купата.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com