За PS Plus, защо хората са недоволни от услугата и увеличението на цената

Преди няколко дни от Sony обявиха увеличение на PS Plus услугата. Това предизвика един негативен отзвук и ни подсети за месеците агония пълна с инди игри, някой от които с много съмнително качество. За щастие увеличението е запланувано само за Северна Америка и такова за Европа, поне за сега няма да има. Второто стана известно едва днес и може да се запитаме, дали не е резултат от негативния отзвук.

Услугата е широко критикувана от своите абонати, първо, за собственик на най-мощната игрова конзола, правена някога, където на едно място са събрани всички AAA заглавия, излизащи дори преди PC версиите, с рекламна кампания с мото „Може да прави само Всичко“ (It Only Does Everything), игра за мобилен телефон са поселеното нещо, което би го хайпнало. Тук може би някой ще каже, за толкова пари , толкова. Това може би е вярно, и ако разделим 100 лева на 12 месеца, се пада по малко повече от 8 лева на месец. За тази скромна такса получаваме няколко игри, достъп до оналйн сървърите, намаления в стора и клауд сторидж. Има случаи, в които ако закупите една едничка дигитална игра с намалението заради услугата, ще спестите повече от самата такса за услугата.

Тогава защо хората правят такъв голям проблем за няколкото игри, за които не се заплаща почти нищо? Защото има с како да го сравнят. Основната конкурентна услуга на Microsoft в последните месеци вдигна летвата прекалено високо. Всеки месец абонатите на тази въпросна услуга получават от 2 до 4 AAA заглавия, от които много ексклузиви и класики за Xbox 360, които са достъпни за Xbox ONE с помощта на функцията за обратна съвместимост. В общи линии, разликата така се набива на очи, че има много случаи на геймъри демонстративно минали от едната на другата платформа, само и единствено заради спомената разликата.

Може да се надяваме, че след увеличението на цената, макар само от другата страна на океана, повечето приходи ще бъдат инвестирани в по добри игри и нещата ще се доближат поне малко, до тези за Xbox Live.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. profiP 04.09.2016 | Отговор

    Дам това е доста голям минус. Обратната съвместимост е нещо супер готино. През последните години от Сони се дънят не само по отношение на конзолата си, но и много други продукти са супер зле, да не говорим за смартфоните им, които са забили в омагьосън кръз, никакви съществени иновации, замазват очите на клиентите с дребни ГЛУПОСТИ….

  2. Абе 4ката трябва да има обратна съвместимост,айде да се стегнат малко…

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com