Xbox ONE : систама за репутация и наказания на играчите

Microsoft обявиха нова система, която ще следи и ще и оценява репутацията на играчите и според нея ще ги наказва. Ако играч има лоша репутация в Xbox Live – нарочно пречи на другите играчи или си позволява да ги обиждате, влиза в ролята на трол, от Майкрософт ще го накажат с нисък приоритет за matchmaking или дори с забрана на достъпа до Twitch.

Статуса ще бъде видим в Gamercard от всички играчи. Оценката ще се дава от други играчи по време на игра.

Ето как ще се измерва репутацията :

Microsoft-Reward-XB1-Good-Players

Good – репутацията е добра, с тази репутация почва всеки един играч, дори никога да не е оценяван.

Need work – в тази фаза играча ще получава предупреждения , с цел да се предупреди, че поведението му не се харесва на другите играчи и да се даде възможност да се поправи.Оценката ще е на базата на получения feedback от съществуването на Xbox ONE и няма да включва никакви „санкции“.

Avoid me- това е последния и най-лош стадий,  който се получава, ако след предупрежденията, потребителя продължава да получава лоши оценки. Тук вече играча ще претърпи някой наказания – при търсенето на игра ще бъде в нисък преоритет за matchmaking със забавено търсене и с играчи като него, както и ще бъдат преустановени някой екстри на Xbox Live, като достъпа в Twitch.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com