Xbox Series S – ново поколение слим конзола, официално информация, цена и дата на излизане

Алелуя, след месеци чакане имаме първата цена на конзола от новата генерация и дори по важното – дата на излизане. Казаното е придружено с информацията за нов модел Xbox – Series S. Това ще бъде малка по размери, изцяло дигитална конзолка, със значително по слаб хардуер от големия си събрат Xbox Series X. Новината е официална и ни се поднася по рано от плануваното след серия ликове, които развалиха добре пазената тайна :

 

 

Размера ще е внушително малък – ще бъде най-малкия Xbox от всички поколения до сега. Хардуера търпи значителен даунгрейд – ще ползва същия процесор (като на Xbox Series X), но 3 пъти по слабо видео с мощност 4 терафлопа и намалена рампамет. Честно да си призная, възможностите на видео картата звучат слаби, дори сравнени със сегашното поколение конзоли. Но предполагам, мощният процесор и оптимизацията от ново поколение за трансфер на данни, ще изиграят своята роля.

За цената мога да се изкажа само положително – за Европа ще бъде 300 евро, което я поставя точно там, където е Xbox ONE S в момента. 

 

И последната част от новината – най-сетне знаем официалната дата за излизане на новото поколение Xbox –  10-ти Ноември. 

 

И за финал – официално трейлърче :

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn! 09.09.2020 | Отговор

    Като му гледам характеристиките и възможностите, в момента не се предлага нищо по-добро за тези пари.
    Една стъпка в правилната посока от страна на Майкрософт.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com