Xbox LIVE с безплатно ползване на повечето интернет приложения, без нуждата от gold membership

Вчера от Microsoft обявиха премахване на обвързаността на онлайн приложенията с Gold Membership, с други думи, не е нужно да се плаща за Xbox Live за да се ползват приложения , като Internet Explorer, YouTube, Netflix и други. Това е поредната страхотна новина и е тъжно че трябваше да минат толкова години, за да се направи.

 

Най-простото нещо, като отварянето на обикновена Web страница, като facebook или електронна поща, не беше допустимо без заплатена Xbox Lve такса. Другата по абсурдна ситуация беше с Netflix – това е платена услуга, заплаща се месечна такса и потрeбителя може да се наслаждава на огромен набор от филми, предавания и сериали. За собствениците на Xbox, било то 360 или ONE, за да се ползва вече платената услуга до сега беше нужно да се заплати и Xbox Live такса.  Тази, определена като мнозина, абсурдна  ситуация е коментирана многократно и негативния отзвук беше огромен.

 

Не много отдавна Sony и Amazon използваха негативното мнение от ситуациите в своите рекламни кампании : Лошия рейтинг на Xbox ONE и как другите компании му се присмиват

 

Ето недвусмисления рекламен лозунг на Sony, възползвайки се отлично от ситуацията :

 

ps4-dig-at-xbox-one

 

Рестрикцията ще отпадне с предстоящия дашборд ъпдейт през месец Юни, както за Xbox 360,  така и за Xbox ONE.

След излизането на ъпдейта, всеки с закупен вече Gold Membership, ще може да го прекрати и да получи възстановяване на част от заплатените средства. Искането трябва да стане не по късно до 31-ви Август.

Written by: gataka

6 Comments Added

Join Discussion
  1. Milen 28.11.2019 | Отговор

    Здравейте, ако искам да играя GTA 5 online Трябва ли да се заплаща нещо?

  2. Искам да си закупя хбох360 трябва ли да плащам за онлайн? Ако да колко,играе ми се Форза и не искам хакната конзола.

    • gataka 08.08.2018 | Отговор

      Здравей, да заплащат се месечни такси.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com