Xbox 360 : Jtag на fat конзоли с нов дашборд

Jtag за Xbox 360 е хак, който в миналото беше приложим на конзоли с много стар дашборд , от преди 4 години. Блокирането му стана софтуерно с дашборд ъпдейт и хардуерно на всяка една конзола произведена след 06.2009 година.

Големия плюс на този хак, е че с него конзолите бутваха почти мигновено, в порядъка на от 5 до 10 секунди.

След няколко години затишие хака отново е приложим на фат конзоли ревизия Zaphyr, Falkon и Jasper. Хака е изключително добър вариант за конзоли със сравнително нов дашборд (от 14719 на горе), понеже хака позволява почти моментално включване, от порядъка на 5/10 или 15 секунди. Алтернативата му до момента беше RGH2 хак, с ужасно време за стартиране при Fat конзоли.

Jtag хака отново е приложим с помоща на чип, наречен R-JTAG, създаден от Team Xecuter, Чипа се поставя и влияе на конзолата, като я вкарва във стадий (симулация), в който конзолата би била със стар дашборд ъпдейт от преди 4 години, подходящ за Jtag.

Изпробвах метода, работи безупречно, с много добър резултат. Поставих R-JTAG хака на ревизия Jasper, с нов дашборд. Резултата е стартиране от мигновено до най-бавно 20 секунди. Далеч по добре, от колкото би била с RGH2 хак, бих казал в пъти.

Това е сърцевината на Jtag хака, малка платчица която замества ръчното окабеляване и поставяне на диоди за създаване на Jtag Хака, самата палтка е в комплект с R-JTAG чипа. Но може и без нея, може да се ползва ръчния метод :

DSC07776

Тази малка платка се нарича Post QSB и свързва нужните точки с чипа посредством лентов кабел :

DSC07780

Самия R-JTAG чип :

DSC07783DSC07773

R-JTAG е подходящ за конзоли ревизия Zaphyr, Falkon и Jasper, не може да се прилага на ревизия Xenon : Как да различиме различните ревизии Xbox 360

Софтуерно хака има всички функции, като на семейството Jtag/RGH :

  • стартира игри от външно USB устройство
  • стартира игри от вътрешния хард диск
  • зарежда игри, DLC пакети, XBLA
  • стартира програми, приложения, емулатори, дори Linux

Хардуерно има предимството да стартира изключително бързо.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com