В САЩ плануват 25% такса при внасянето на видео и бордови игри

Ако се интересувате какво се случва по света и/или гледате новини, вероятно сте разбрали за разразяващата се търговска буря между САЩ и Китай. Детайлите са много, със сигурност съм не запознат, но до колкото разбирам Американското правителство стартира нова тенденция и периодично повишава таксите на различни китайски стоки, с цел крайния продукт да се оскъпи и това да мотивира потребителите да закупуват локални такива (продукти). От другата страна на света не са им останали длъжни и същото се повтаря с Американски стоки на Китайска територия. Дори последните събития обвързани със спирането на Google и андроид лиценза на гиганта Huawei са свързани с въпросното.

И ако оскъпяването на промишлени, медицински и битови стоки на Американците не им стига, изглежда следващата стъпка ще бъде това да се случи и с игривата индустрия. Информацията идва от официален документ споделен от USTR (Office of the United States Trade Representative), може да го намерите тук.

За конкретика, ако горното влезе във сила, внасяне на игри, конзоли, джойстики, аркадни автомати и дори … настолни игри ще получи увеличени или нови такси с до 25% от стойността на продукта. Това ще се отрази драстично на конзолния бизнес, надали ще е изненада, че и трите гиганта Sony, Microsoft и Nindendo, произвеждат и внасят всичко от Китай. 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com