Unreal Engine 4 става безплатен

Това е може би най-значимото събитие за годината. Unreal Engine 4 и всеки негов последващ ъпдейт стават абсолютно безплатен, за всеки. Новината идва от личния блог на основателя на компанията Epic Games – Tim Sweeney, в статия озаглавена „Ако обичаш нещо – пусни го на свобода“.

може да бъде намерена тук : IF YOU LOVE SOMETHING, SET IT FREE

Видео съобщение :

 

За незапознатите Unreal Engine 4 е един от най-мощните и актуални платформи/енджини за създаване на игри от ново поколение. На негова основа са игри, като Daylight, Fable Legends, Tekken 7, Hellblade, DMC: Definitive Edition, Batman: Arkham Knight и много други, излезли или предстоящи да излязат игри.

Ползването и разработването на какъвто и да е контент , било то игра, видео материал или просто дизайн, с инструментите на енджина, ще бъде абсолютно безплатно. Разбира се заплащане е заложено, но само в случай, че проекта е с комерсиална цел и натрупа приходи над 3000 долара. В този случай възнаграждението за Epic Games е 5% от  печалбата.

Специално демо клипче :

 

Официален сайт, информация и линкове за теглене : www.unrealengine.com/what-is-unreal-engine-4

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Mozez 06.03.2015 | Отговор

    Супер от днес захвълям Unity-to и започвам да правя МК Fan Edition 😉

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com