Ubisoft отваря ново студио в Белград, Сърбия

Ubisoft се разраства и след като вече има 3 производствени клона в Източна Европа – Букурещ, Киев и естествено най-важния между тях – клона в София, компанията отваря 4-ти такъв в Белград, Сърбия. Информацията е обявена официално на 17-ти Ноември и в новия клон вече работят 15 опитни програмисти/разработчици, които подготвят първия си проект – PC версията на Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. В бъдеще се очакват нови позиции и екипа да се увеличи до общо 40 човека.

Студиото е разположено на стратегическо място – в столицата и най голям град в Сърбия – Белград, в непосредствена близост до университетските кампуси, което улеснява връзката с младите хора и потенциални таланти. Всеки, които има желание и живее в Сърбия, може да кандидатства на следния адрес : www.ubisoft.com…experience.aspx

 

Цитат от Себастиен Делен,  управляващ директор на Юбисофт Букурещ, Киев и Белград :

 

В Сърбия има много талантливи професионалисти, особено в техническо отношение. Ние винаги сме нащрек за пазари с висок потенциал, на които се срещат страст, умения и компетентност за създаване на най-добрите игри, и репутацията на Сърбия в това отношение мотивира инвестицията ни…. От наша страна, ние ще внесем на сръбския пазар дългогодишния си опит и експертиза и така се надяваме да допринесем за развитието на местната гейм индустрия, както направихме и в други страни от региона.

 

Късмет за новото начинание  и се надявам скоро да чуя за ново заглавие правено от Ubisoft Sofia. Последното такова, самостоятелно, е Assassin’s Creed Rogue от 2014-та година.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com