Total War Saga: Troy е изтеглена 7.5 милиона пъти по време на безплатната си кампания

Една кратка новина, но интересна такава. Излизането на Total War Saga: Troy беше придружена с една изненадваща, но и изключително успешна рекламна кампания, обслужващата както самия франчайз, така и Epic Game Store – за 24 часа заглавието беше абсолютно безплатно за всеки, който го заяви.

И за краткия период от време … света полудя и играта е свалена в 7.5 милиона копия! Със сигурност това не е генерирало огромни парични печалби на разработчиците, или поне не такива, каквито щяха да бъдат, ако всяко копие беше закупено. Но със сигурност подпомага популяризирането на франчайза. За едно сравнение – предшественика Total War: Three Kingdoms беше поставил рекорд по продажби за поредицата с 1 милион продадени копия през първата седмица. На новото заглавие се радват над 7 пъти повече хора и то само в рамките на 24 часа.

Total War Saga: Troy е разработена от българското студио Creative Assembly Sofia и за мен е изключително удоволствие, да видя огромната подкрепа, която получи рекламната кампания от Българската сцена – всички специализирани сайтове, блогове и групи споменаха за случващото се и в допълнение – огромна армия от youtuber-и и стриймъри и обърнаха внимание.

Играта е ексклузив в Epic Game Store и е в продажба с цена от €49.99

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com