THQ Nordic и Koch Media си разменят правата над няколко гейминг поредици

Гейминг индустрията е изключително активна, със сигурност скука няма и е всекидневие студия да бъде закупвани от по-големи компании или такива да се отцепват, като самостоятелни, което води до смяна на интелектуална собственост. В други случаи, за да избегнат финансови затруднения, сами продават правата над успешни поредици. Историята е пълна с подобни примери, но за първи път чувам … за размяна.

THQ Nordic и Koch Media обявиха обмяната на няколко популярни гейминг франчайза :

 

Както може да видим от прикачената легенда – THQ Nordic преотстъпват правата над Painkiller и Red Faction на Koch Media и в замяна получава тези (права) над  Sacred, Risen, Rush for Berlin, Second Sight и Singles: Flirt Up Your Life.

Необичайна сделка, но на финала, най-важното е, горните поредици да се сдобият с респективни продължения, с които да бъдат зарадвани феновете.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com