Информация за PS5 ремейк на The Last of US, нов Uncharted проект и тъжното отказване на Days Gone 2

Източник на долното е  онлайн изданието bloomberg.com. Информацията е доста, има много подробности свързани с вътрешни проекти и разработки на Sony, дъщерни студия, Noughty Dog и Bend Studio (разработчика на Days Gone), но аз ще се огранича към най-важното и накратко.

Преди всичко – нищо от казаното не е официално потвърдено, но ще добавя, че bloomberg.com не е случайно издание, може да се похвали с много силно име и разполага с източници от всеки край на гейминг индустрията. 

 

Изглежда от доста време се работи по ремейк на The Last of US, преминавайки през няколко етапа. Първоначално разработването е възложено на малък екип от 30 човека, обединени под  Visual Arts Service Group, с идеята да придружи излизането на The Last of US Part II още през 2019-та година. Но както всички знаем, играта срещна доста трудности и беше отложена на няколко пъти. Заради споменатото, ресурса на Visual Arts Service Group се пренасочва в помощ на Naughty Dog именно, за довършването на TLOUII. В последствие ситуацията с ремейка се изменя и бива пренасочен към Naughty Dog, като най-вероятно вече се разработва за PlayStation 5.

Малко подробности за Visual Arts Service Group – макар странното си наименование, има всичко, което се очаква от едно гейминг студио, основано е от Michael Mumbauer – емблематично име за гейминг индустрията, директор, мениджър, или забъркан под друга форма в много AAA заглавия и PlayStation ексклузиви, като Marvel Spider-Man, Uncharted 4: A Thief’s End, God of War, Star Wars: Jedi – Fallen Order , Ghost of Tsushima, Sackboy: A Big Adventure, Death Stranding, inFAMOUS (1 и 2), Battlefield: Hardline, Star Wars: Jedi – Fallen Order, Marvel Avengers и много, ама много други. Но за съжаление, след горните събития, Visual Arts Service Group е редуцирана до минимален състав от 8 човека, а дори е  възможно, в последствие, да е разпусната. Самият Michael Mumbauer е напуснал.

Има и предистория – преди, да бъдат въвлечени в ремейк на The Last of US, „студиото“ се е подготвяло, за ремейк по играта Uncharted. Но в последствие, начинанието е изглеждало твърде скъпо за Sony и тази идея и проект са били зачеркнати.

Другата част от новината, е още по тъжна – Days Gone 2 няма да види бял свят. Макар Bend Studio да са имали волята и желанието, да се осъществи, от Sony са отказали идеята. Причините – първата част, макар да генерира печалба, не е оправдала очакванията,  към това, се добавят и получените смесени ревюта от критици и публика. В последствие опасенията са, че едно продължение няма, да се увенчае с финансов успех, а разработването му ще бъде твърде скъпо.

 

Стигаме до третата част от информацията – без следващ (самостоятелен) проекта екипа на Bend Studio е разпределен да помага на Naughty Dog и разделен на две – първата част се включва в разработването на мултиплеър режима на the Last of US Part II, който все още очакваме, но за кратко – в последствие е пренасочен към неназована игра. А втората част  – помага за разработването на … следващото продължение от поредицата Uncharted.

Много хайпващо. Времето е пред нас и тепърва се очаква подробности и официална информация.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com