The Last of Us Part II е отложена за неопределен период от време

Нещо доста тъжно на хоризонта. Новината циркулира от няколко дни в интернет пространството и вероятно вече знаете, но въпреки всичко – The Last of Us Part II е отложена за втори пореден път и то без нова официална дата. Мотивите са породеното положението в световен мащаб от пандемията Covid-19, и както самите разработчици споменават –  затруднената и на практика неефективна логистика. Официалното обръщение на Naughty Dog:

Както навярно виждате, излизането на The Last of Us Part II беше отложено. Ние сме сигурни, че тази новина ще е точно толкова разочароваща за вас, колкото е за нас. Искахме, да достигнем до всички вас в нашата общност, за да ви дадем малко повече информация.

Добрата новина е, че сме почти готови с разработването на The Last of Us Part II. Вече сме в позиция оправяне на финалните бъгове.

Въпреки това, дори когато завършихме играта, се сблъскахме с реалността, че поради логистиката, която е извън нашия контрол, не можем да стартираме The Last of Us Part II задоволително. Искаме, да сме сигурни, че всеки ще играе The Last of Us Part II по едно и също време, уверявайки се, че правим всичко възможно, за да запазим най-доброто изживяване за всички. Това означаваше забавяне на играта до време, когато можем да решим тези логистични проблеми.

Ние сме силно разтроени относно това ни решение, но в крайна сметка разбрахме, че това е за доброто на всички наши играчи. Надяваме се, че забавянето няма да е дълго и ще споделим нова информация, веднага, когато я имаме.

Пожелаваме на вас, вашето семейство и приятели най-добро здраве. Благодарим ви, че сте страхотни фенове и за вашата продължителна подкрепа.

Пазете се !

В допълнение има още съпътстващи фактори, които могат да се изброят :

  • всички публични мероприятия са забранени, което ще доведе до слабо промотиране – без евенти, без хайпващи презентации и подобни
  • много физически магазини вече са затворени
  • Масово потребителите са мигрирали или са се завърнали към онлайн мултиплейър игри, като Fortnite, Overwatch, Call of Duty и много други, което измества фокуса и по-малко хора ще обърнат внимание на сингъл плейър игра.

За съжаление няма нова дата на излизане и вероятно такава ще научим едва след края на извънредните мерки.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn! 07.04.2020 | Отговор

    Както е тръгнало, да я чакаме за PS5 😦

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com