Tencent Games Platform (TGP) Box – игрова конзола предназначена за Азиатския пазар

Goddamn! След Steam Machines, VR устройствата и ъпгрейда на конзолите, идва ново чудо на хоризонта, нова конзола – Tencent Games Platform (TGP) Box.

Конзолата е представена на International Consumer Electronics Show (CES Asia) в Шанхай тази седмица от трите забъркани с нея компании – Tencent, Intel и Haier. За незапознатите Tencent е компанията собственик на Riot Games, същите създали и поддържащи най-играната игра в света – League of Legends, Haier е китайски производител на техника/електроника, а Intel … всички сме запознати.

В сърцевината на споменатото устройство ще е Windows 10, ще се захранва с шеста генерация Intel Core процесор, ще има собствен маркет, добре интегрирана опция за незабавен стрим и първите игри, които ще поддържа, ще са League of Legends, FIFA Online 3, NBA 2K Online и Monster Hunter Online. Общо взето надали е останало незабелязано – конзолата ще е предназначена главно за онлайн гейминг.

Не е обявено запланувано представяне в Европа или Америка, което предполага, че устройството е предназначено само за Азиатския регион. Пазара там все още не е завладян от познатите брандове, Китай едва преди една година вдигна 15-годишния бан за игрови конзоли.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com