Кратка статистиака от активността в Steam

Информацията идва от презентация, направена от Kristian Miller и Sean Jenkin, разработчици от Valve, по време на изложението Melbourne Games Week. Статистиката е доста кратка, но и доста показателна за огромните размери, които е придобила гейминг индустрията и респективно най-голямата онлайн платформа за игри – Steam. Въпросното не е свързано с конзолния свят, но ми изглежда прекалено епично, за да го пропусна. В общи линии, на ден в Steam влизат … 47 милиона човека. Число, което не знам как се побира в някакви рамки. В допълнение, тези потребители закупуват по 1.6 милиона игри всеки месец, няма официална информация за реалните приходи, но със сигурност се мерят в стотици милиони … месечно.

И ако горното не стига е поставен и нов рекорд, кулминационна точка – 18.5 милиона потребители едновременно. Преведено, в даден момент в изминалите няколко месеца, онлайн по едно и също време са влезли 18.5 милиона човека.

Просто епично.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com