Малко статистика за продажбите на дигитални игри в САЩ

Вече ми се спи, изморен съм, беше дълъг работен ден, но разглеждайки на бързо специализираните сайтове, се натъкнах на статистика, публикувана в сайта gamespot.com, която не мога да отмина. Изглежда в САЩ за 2016-та година, дигиталните игри са донесли 3 пъти повече приходи, от колкото физическите такива. С напредването на технологиите, все по бързия интернет, по евтините клауд сървъри и други фактори, допринасят за лесното и достъпно разпространение на въпросното. Тенденцията само ще се засилва. Случва се дори игри да имат само дигитална версия, светъл пример са MOBA игрите, Dead by Daylight и много други.

Но да се върна на статистиката – за 2016-та година в Сащ, 74 процента от продажбите идват от пълни дигитални игри, онлайн абонаменти, DLC пакети, игри за телефони и Web базирани игри в социалните мрежи.

Колко много се е променил света за по малко от 20 години, още си спомням, как някога единствения начин да се сдобия с игра, беше да бия път до центъра, до някой специализиран магазин  и да се съобразя с асортимента му. Естествено имаше и алтернатива на площад Славейков, но това е друга тема, а и пак трябваше да бия път :). А сега – просто трябва да имам дебитна карта и интернет.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com