От години чакам Star Wars игра с приятна и дълга сингъл плеър кампания, нещо, което да ме потопи в добре познатия Sci-Fi свят. В миналото няколко пъти съм се хайпвал, но на края съм оставал разочарован. Ще започна с Star Wars 1313, която след доста шумна рекламна кампания, беше отказана. Ще продължа с Star Wars Battlefront, която за съжалени се оказа само и единствено онлайн базирана. И ще завърша с Star Wars Battlefront II, която макар да има страхотна графика и сингъл плеър кампания, намери свой си начин да ни разочарова, повече за огромния негативен отзвук съпроводил старта на играта тук : За EA и микро транзакциите в Star Wars Battlefront 2

 

Като оставим миналото на страна, бъдещето също неизглежда обещаващо. От EA закриха Visceral Games, които работеха над сингълплеър заглавие, като прехвърлиха проекта на друг екип и преместиха акцента от сингълплеър на мултиплеър.

 

И днес в интернет пространството се появи доста интересна информация, която може само да ме хайпне. Въпросното е категоризирано, като слух, но е много вероятно, и силно се надявам да се случи. Изглежда от Disney правят планове да пренасочат лиценза за игри по едноименния франчайз към друга компания. За сега са водени преговори с Ubisoft и Activision. Правата са предоставени на Electronic Arts, като е много вероятно да е за период от десетилетие или дори повече. Но след събитията съпроводили Star Wars Battlefron II, съм сигурен, че в договора има някоя калзичка, която дава свобода на Disney да променят нещата.

 

Силно се надявам, в близкото бъдеще да видим нещо различно от онлайн базирани шутъри, пропити с микротранзакции. Star Wars 1313 беше точно това и е тъжно, че никога не видя бял свят. За тези,които са пропуснали :

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com