Square Enix преустанови маркетинговата стратегия за преордър на Deus Ex: Mankind Divided

Square Enix в стремежа си да промотира предстоящата AAA игра Deus Ex: Mankind Divided заложи на нова стратегия, която се оказа с доста неуспешен резултат, или по скоро трагичен такъв. Стратегията беше представена на 31-ви Август, повече може да прочетете тук. В общи линии, бонусите към играта са заключени и само при определена бройка на преордър се отключват.  За съжаление този вид „изнудване“ не се хареса на феновете на поредицата, по специализираните сайтове, блогове и форуми отзвука беше силно отрицателен, а под коментарите на трейлъра (представящ промоцията) се изсипаха доста крайно негативни коментари, което принуди компанията да го скрие и да направи клипа частен, линкк към видеото, но вече е недостъпно youtube.com.

Това разбира се доведе до най-логичната развръзка – промоцията беше прекратена и всички изброени бонуси ще бъдат включени в преордъра на играта, без да зависят от броя на предварително закупените копия.

Цитат :

[su_quote]Ние отделихме доста време, в четене на вашите коментари, опитвайки се да разберем, как да направим нещата правилно. След доста размишления ние решихме да затворим програмата и да направим всичкия поощрителен контент свободен за всеки, който преордне Deus Ex: Mankind Divided или закупи „Day 1“ изданието на играта.[/su_quote]

източник : www.deusex.com

Преордъра на една игра носи основната част от приходите,  негативния ефект от кампанията вероятно ще отдаде ефект над продажбите и вероятно може да очакваме никога повече да не видим подобен род промотиращи програми.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com