PS Store за PlayStation 3 и PlayStation Vita ще продължи, да съществува

Нещо приятно на хоризонта – PlayStation Store ще продължи да съществува за PlayStation 3 и PlayStation Vita. Това идва в продължение и контраст на събитията от миналия месец, когато от Sony обявиха намерение, за закриване на споменатото, като дори поставиха много кратки срокове – 27-ми Август. Новата информация е официална и е публикувана в PlayStation Blog. Но най-приятната част е факта, че главния виновник за промененото решение, е оставената обратна връзка от феновете.

Истинско удоволствие е, да разбера, че Японският гигант се е вслушал в желанията на потребителите и това е било достатъчно, за смяна на цялостната политика на компанията.

Официалното изявление на Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment (превод) :

 

Когато първоначално стигнахме до решението, да прекратим платената поддръжка на PS3 и PS Vita, то се роди от редица фактори, включително предизвикателството за комерсиална поддържка на по старите устройства и възможността да фокусираме нашите ресурси върху нови устройства, където мнозинството от геймъри играе. Сега виждаме, че много от вас имат силната страст, да продължат, да купуват класически PS3 и PS Vita игри за ов бъдеще, за това съм щастлив, че намерихме решение, да продължим дейност.

 

За съжаление плановете за PlayStation Portable магазина остават не променени и той затваря на 2-ри Юли.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com