Sony прекратяват производството и продажбите на PlayStation 3 в Япония

За тези, които си спомнят, PlayStation 3 стартира своето съществуване в Япония на 11-ти Ноември 2006-та година. Това прави едно пълно десетилетие, в което милиони геймъри  се радваха на въпросното , а някой дори и израснаха с него. За съжаление всяко хубаво нещо си има своя край, и от Sony обявиха спирането на производството на конзолата за Японския пазар. Последните бройки ще бъдат произведени този месец и след като бъдат доставени, PlayStation 3 няма да се продава повече в страната.

Това вероятно бележи началото на затварянето на цикъла, в близкото бъдеще може да очкваме същото да се случи и с пазарите в Европа и САЩ .

Минаха над 3 години от излизането на PlayStation 4, от Септември миналата година PS3 игри не излизат и много от съществуващите игри вече не разполагат с онлайн сървърите си. PlayStation NOW ще прекрати поддръжката си за PS3 на 1-ви Април (повече тук) .

За сравнение от Microsoft прекратиха производството на Xbox 360 още в средата на миналата година (повече тук). Тъжно но факт, стъпка по стъпка една цяла ера върви към своя край.

 

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Гатаче, допуснал ли лека неточност. Дебюта на конзолата беше през 2006-та, лека техническа грешка предполагам. 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com