Sony обяви продажба от 20 милиона PS4 конзоли

Прогреса е огромен, през Август 2014 година, продадените PS4 бройки бяха 10 милиона,днес те са нараснали на феноменалните 20 милиона продадени копия. Бройката е за продадени бройки на краен клиент, не включват бройките изпратени на реселърите. Разбира се най-голямо количество конзоли са продадени през празниците.

Цицат от президента на  Sony Computer Entertainment :

[su_quote cite=“Andrew House“]Ние сме благодарни за огромната подкрепа на PlayStation феновете по цял свят, и ние сме наистина трогнати, за това че геймърите по цялото земно кълбо, продължават да избират PS4 за най-доброто място за игра. Ние продължаваме да сме постоянни в нашата отдаденост да доставим уникални и интерактивни преживявания, захранвани от мрежата и дълбоката социална възможност на PS4 [/su_quote]

Microsoft от своя страна отдавна не е оповестявала статистика за продажбите. Последната е от края на Октомври 2014 година, когато са изпратени (не продадени) 10 милиона конзоли. Това е общия брой за изпратени по веригите магазини конзоли, реално продадените конзоли на краен клиент са значително по малко. Числото със сигурност е нараснало през празничния период на 2014 година, но официална статистика няма.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn1 04.03.2015 | Отговор

    Срам ги е да кажат, че Сони ги смачкаха от всякъде.
    От друга страна, Бил Гейтс пак е най-богат на планетата.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com