Слухове за следващата Xbox генерация – Lockhart и Anaconda

Следващото поколение конзоли се подготвя, това не е тайна и докато за PlayStation 5 всекидневно се чуват слухове и интернет пространството е пълно с тях, днес е време на обърнем внимание и на тези, за Xbox Two. В общи линии, какво се знае до сега – изгледа сегашното заверено положение Се превръща в традиция и за новото поколение от ден едно ще бъдат подготвени два модела – обикновен и ъпгрейдван с кодови имена Lockhart и Anaconda :

 

Lockhart – по слаб по характеристики, няма да има дисково устройство и ще бъде предназначен за стриминг и сваляне на дигитален контент. Нещо което, се предполага и очаква, да стане тенденция и в бъдеще поколенията (конзолните) да преминат директно на тази концепция. Въпросното вероятно ще е един своевременен тест.

 

Характеристики :

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops
RAM: 12GB of GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

 

Ъпгрейда е доста осезаем (сравнение със сегашното поколение) в процесора и в рамта, дори и без да знаем скоростите. DDR6 до момента не се ползва дори и в PC конфигурациите, освен като памет на някой нови видео карти. Видео чипа е базиран на архитектура, която тепърва се очаква да излезе и надали може да се прецени колко ще е ефективен или горещ, но с цифрата от 4 терафлопа може да го доближим, до мощността на този (видео чип) на PS4 Pro. Добавянето на SSD и то с новия стандарт NVMe е голяма и значима крачка, поддържаните скорости на трансфер ще са от порядъка от 2000 до 3000 или повече mb/s. За сравнение един стандартен 2.5 инча HDD, който може да намерим в сегашното поколение конзоли, поддържа скорости между 100 и 150 mb/s.

 

Anaconda – ъпгрейдван модел Xbox, аналогично на сегашното поколени и Xbox ONE X и PS4 PRO. Значителен буст в мощността и особено видео чипа. 

 

Характеристики :

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops
RAM: 16GB of GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

 

Буста е значителен и съотношението напомня това, на Xbox ONE S и Xbox ONE X. Скоростта на процесора не е обявена, но мога да предположа, че при Anaconda ще е клокнат на по висока такава. 4GB повече рам, което си е над 30%, но най-осезаемата разлика е производителността на видеото, от 4 терафлопа за обикновения модел, скача на 12, което е три пъти повече. За сравнение, за тези, които са запознати с компютърния хардуер, последното покоелние видео карта и най-мощната такава от серията на Nvidia – 2080-ti е с измерима мощност от 13.4 TFLOPs ! Видео чипа на новия Xbox, ако разбира спецификациите се окажат вярни, ще се доближава доста до това и имайки на предвид, че конзолите се възползват от жестока оптимизация, може да очакваме свинщини.

 

И ако това не стига, вчера от френското онлайн издание www.jeuxvideo.com разпространиха информацията, или по скоро слуха, че от Microsoft готвят официалното представяне за тази година, по време на E3 2019. Базирано е на няколко близки до проекта източници и реномето на самия сайт предполага, че не биха рискували с празни приказки, без покритие.

 

Времето е пред нас, единственото сигурно нещо, е че новото поколение конзоли се подготвя и новата ера се приближава все повече. Въоръжавам се с търпение и чакам това, което бъдещето ще ни поднесе

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com