Светът, какъвто го познаваме, се очаква да се промени коренно. Всеки, който следи сцената от близо, знае за очакваното представяне на новия, ъпгрейдва, PS4 – NEO (повече тук). Също така всички тръпнем в очакване на PlayStation VR, който излиза през октомври месец

Но докато Sony са разработвали гореспоменатото, от Microsoft не са скучали. Всичко описано в тази статия все още може да се конкретизира като слухове, но идва от различни източници, няколко големи сайтове, като polygon.com и kotaku.com, сайтове достатъчно сериозни, които не биха си позволили да напишат нещо, без сериозна подкрепа от доказателства.

Според информацията, Microsoft планува две нови версии на едноименната си конзола. Първата – съвсем очакван и логичен Slim модел, 40% по малък от сегашния такъв, без промяна в характеристиките и е много вероятно да го видим още тази година.

Вория – нов, ъпгрейдван Xbox ONE, с кодово име Scorpio. Ако информацията се окаже вярно , това ще бъде най-мощната конзола, задминаваща по производителност и PS NEO. Видеото ще е способно на 6 терафлопа, това е 4 пъти повече от възможностите на сегашния Xbox ONE, чиито максимум е 1.32 терафлопа, и над 3 пъти повече от сегашния PS4 модел – 1.84 терафлопа.  Вероятно новата концепция ще бъде показана на широката публика следващата година.

И ако горното не ви е взело дъха и не сте се хайпнали достатъчно –  Scorpio ще има директна съвместимост с Oculus Rift ! Още миналата година Microsoft обяви сътрудничество с Oculus, но за съжаление това роди единствено вариант Xbox ONE игрите да бъдат стримвани към устройството посредством Windows 10 машина, доста неудобно и обезсмислящо всичко. Една директна съвместимост би променила нещата и Oculus Rift ще стане мултиплатформено устройство, с доста по голяма свобода, от тази, която PlayStation VR може да осигури.

Още по темата :

Новия модел PS4 с кодово име NEO, информация и спецификации

Какво предстои – Nintendo NX, PlayStation 4 NEO и ъпгрейдван Xbox ONE

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com