Слухове и информация за Duke Nukem 3D: World Tour

През 2016 се навършват точно 20 години от излизането на неповторимата класика Duke Nukem 3D. Игра с която мнозина олдскул геймъри са отраснали, в това число мога да се включа и аз,  и игра, положила основите на FPS жанра, като цяло. По случая от GearBox, по настояще носителите на авторските права над франчайза, изглежда подготвят нещо, нова игра, която ще бъде обявена (официално) на 1-ви Септември. Това се разбира от обратното броене, започнало в официалния сайт : dukenukem.com.

 

До тук с официалното. Неофициално, понеже интернет е едно прекрасно място и е нужно само някой да кихне и всички да разберат , играта се казва Duke Nukem 3D: World Tour, ремастър версия на споменатата класика от 1996-та година.  Информацията идва от сайта neogaf.com, темата може да намерите тук. В общи линии ще запази чара и визията на оригинала, като ще добави нов контен, мисии, оръжия и други. Бих предположил, че ще включва съвременни и модерни механики и контроли. Няколко линкнати скринове :

 

 

Един ремастър/ребут или подобно на версията от 1996-та година, много повече ме хайпва от колкото продължение на чаканото 10 години разочаровани Duke Nukem Forever. Точно това заглавие е виновно франчайза да боксува.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com