Slightly Mad Studios готви собствена конзола за виртуална реалност

Като гръм от ясно небе преди два дни британското компания Slightly Mad Studios обяви, че подготвя да пусне на пазара … нова игрова конзола за виртуална реалност. Макар студиото да е доста успешно, познато на широката публика най-вече с популярния рейсинг симулатор Project CARS, надали някой си е давал сметка за амбициите и вероятно по важното – ресурсите с които разполага. 

 

От макар доста постната информация, се разбира, че конзолата ориентирана най-вече към виртуалната реалност, като ще бъде съвместима с познатите ни устройства, които се продават на пазара и няма да предлага свое такова. Въпросното носи името Mad Box и дори си имаме концепция на първоначалния дизайн :

 

 

Характеристиките на хардуера все още се пазят в тайна и дори картините по горе са със затъмнени участъци, за да не се показва реалния хардуер.

Всичко, което е известно до момента, главно разпространено от изпълнителния директор на студиото Ian Bell в серия от туитове :

 

  • поддържа два отделни видео потока на 1080p способни на 90 кадъра в секунда всеки
  • поддържа повечето познати VR устройства налични на пазара
  • малки размер и тегло
  • до колкото разбирам – може да се откача от стойката, макар тя самата да има значение за функционалността
  • стадия на разработване е в ранен етап и предстоят промени на хардуера (които ние всъщност така  или иначе не знаем).
  • цената ще бъде конкурентна на това поколение конзоли, които се очаква да излезе
  • определена е, като най-мощната конзола, която някога е създавана

 

И вероятно най-важното – проекта ще се разработва няколко години и се очаква да излезе в средата на 2022-ра година. Доста време, в което сигурно много неща могат да се променят и трябва да добавим, че ще се появи в една нова ера, в която ще се конкурира с PS5 и Xbox Two. Дори в момента да бъде определяна, като най-мощната конзола създавана някога, след 3 и половина години вероятно положението ще е коренно различно. 

 

Осен хардуера, друга съществена част остава неизяснена – операционната система. От всичко видяно до тук, може да предположим, че ще е нещо универсално – Linux или дори Windows, но ограничен и персонализиран за определените нужди на конзолата и игрите.  Ще изчакаме и ще видим.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com