Какво е бъдещето на следващoто поколене конзоли – PlayStation 5, ъпгрейди или клауд гейминг

Вчера в немския интернет сайта golem.de беше публикувано интервю на Shawn Layden, президент и изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment America (SIEA). Цялото интервю може да прочетете тук . В общи линии, две са важните неща, които казва – PS4 Pro никога няма да има ексклузивен контент (недостъпен за PS4 конзолите от семейството) и, че следващото поколение ще бъде под традиционната форма – демек PlayStation 5.

 

Надали има човек на планетата, който да е бил скептично настроен към идеята, че ще има следващо поколение, но въпроса беше – под каква форма. Високите технологии се развиват със страшно темпо и конзолите бивайки не променяни години, не смогват на развитието на мобилните устройства и компютри. Това доведе до първия конзолен ъпгрейд и несъмнено може да очакваме други изненади.

 

Ето три от възможностите, които бъдещето може да ни поднесе :

 

 • Традицията да продължи по познатия до сега начин – нов PlayStation  и респективно следващ Xbox
 • Жизнения цикъл да бъде удължен с периодичен ъпгрейди, следващи тенденцията на Pro и X
 • Конзолите да направят преход към клауд гейминг

 

 

Ъпгрейди – това е един вариант да поддържа и удължи живота на поколението, например от  7 на пример 14 годинит. Предоставяйки избор на потребителите дали да ъпгрейднат или да си останат с вече закупената конзола. И в двата случая да играят една и съща игра. За мен лично е най-лошия вариант, поради ред причини, които ще са за друга тема.

 

Клауд гейминг – Тук нещата са сериозни и искрено вярвам, че това е бъдещето. Въпросното вече се случва и PayStation NOW звучи като един експеримент и тест на концепцията, нещо с което от Sony трупат опит,  от друга страна публиката свиква с нагласата, че не притежава физически играта. Това би решило основните проблеми на конзолите – няма да има нужда от изграждане на затворена система с прекалено много скъпо разработени защити, или с други думи – няма да се страхуват от хакване, CFW, ODE устройства, чипове и прочие. И второ – вече няма да има нужда от ъпгрейди, излизане на нови конзоли и ще е лесен вариант за контрол над хардуера.

 

Чисто и просто ще притежаваме едни красив TV Box, който само се свързва с огромни супер компютри, които ни стримват игрите. И отново ще подчертая, че същото и в момента се прави с PlayStation NOW , като се очаква в близките месеци услугата да предлага стримване и на PS4 игри, повече тук .

Written by: gataka

4 Comments Added

Join Discussion
 1. Xakepa 28.06.2017 | Отговор

  gataka по принцип съм съгласен с теб, но тоя клауд гейминг някак не ми вдъхва доверие.Прекалено много неща ще зависят от интернет връзката ми, а моя нет може да е бърз, но от време на време прекъсва, а това означава да не играя така, че алтернативата ти не ме радва особено.
  Пък и бих се радвал ако наистина имаше нещо такова от страна на Sony при излизане на нова конзола да ти намалят цената ако върнеш старата такава.Да речем за някакъв процент отстъпка или нещо от сорта.
  Пък и много хора си купуват конзола първо за да играя основно single player игри от сорта на God Of War и понеже не си купуват PSN + не виждат смисъл и от интернет до конзолата, а това което ти предлагаш би им обърнало всичко на 180 градуса.

 2. stilqn 28.06.2017 | Отговор

  Аз съм много разочарован от PS4 Pro,(прекалено е шумна) та сигурно и 5 няма да взимам.Те ще ги изкарват на 3 години сигурно вече.

  • Xakepa 28.06.2017 | Отговор

   Човече, да ти имам проблема.на, колко хора конзолите им забиват след ъпдейт, прегряват или ред друг проблеми свързани я с блурей плейъра, я с нещо друго.Това твоето просто не е проблем, не говори глупости. 😀
   Аз пък не съжалявам, че си взех Pro – най добрата конзола на Sny до момента, кой каквото ще да казва.малко си мислех дали да не си взема Xbox One Xзаради по яките параметри, но някак сърце не ми даде да мина от другият отбор.Sony Playstation FOREVER!!! 🙂

 3. Raziel 27.06.2017 | Отговор

  Най добре с ъпгрейд.Клоеда е тъпа идея друго си е да притежаваш играта на физически носител.Остава си твоя за винаги.Категрично против клад системата съм.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : office@consoles.bg