Слухове за нова SEGA конзола

Sega в последно време е скрита от голямата сцена, бранда съществува , но нищо голямо или значимо не се е появило от години. Най-големия франчайз, който Sega притежават – Sonic, претърпя огромен провал с последната серия игри Sonic Boom за Wii U и 3Ds, като всички сборни копия не надхвърлят половин милион продажби, за всички игри и за всички платформи, взети заедно.

Някогашния конзолен гигант, като че ли тъне в забрава и сякаш е останал само спомен за славното минало, когато Sega беше нарицателно за домашна конзола.

Въпреки всичко Sega все още е мултимилионна компания и изглежда има какво да каже. Появи се доста интересна информация, от самия изпълнителен директор и президент на SEGA – Hajime Satomi, взета от скорошно интервю за Японското списание „Famitsu“ (интервюто е преведено от www.siliconera.com).

В него Satomi признава, че Sega е загубила част от доверието на феновете и бранда не създава достатъчно качествен продукт. Но това се очаква да се промени (според неговите думи) и Sega се готви да спечели отново доверието на феновете с нещо ново. Цитат :

[su_quote cite=“Hajime Satomi“]Тъй като ние сериозно обмисляме качеството, ние не можем да обещаем за време, но ние вярваме, че ще обявим нещо за игровите конзоли на Tokyo Game Show

Sega през 90-те беше позната най-вече с бранда си, но след това ние загубихме доверието и останахме единствено с репутация. Заради тази причина, ние бихме искали да върнем доверието на потребителите и да станем „бранд“ отново.[/su_quote]

Без да е упоменато точно какво ще бъде (евентуално) показано или обявено, няма да е трудно да направим предположение, че Sega се готви да обяви нова конзола. Такъв ход се очаква отдавна, компанията е може би единствената такава, която има ресурсите, опита и аудиторията, с които да се бори срещу желязната конкуренция от трите компании, завладели бранша.

Tokyo Game Show 2015 ще се проведе от 17-ти до 20-ти Септември.

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
 1. Румен 11.07.2015 | Отговор

  Ами ако е вярно ще е супер..отдавна има фалшиви слухове за Dreamcast 2, този изглежда по-истински 🙂
  аз още си пазя в шкафа една Dreamcast конзола и едно кашонче с дискове 🙂

 2. Spewn! 07.07.2015 | Отговор

  Още един конкурент на пазара за конзоли ще е единствено в плюс за феновете. Да видим какво са приготвили. Иначе не съм съгласен, че пазара е завладян от три компании. По-скоро една го владее, а другите две се опитват да я настигнат, но разликата за момента е съкрушителна м/у първия и втория.

 3. Minosa 07.07.2015 | Отговор

  Според мен ще е хубаво да разнообразим с нов вид конзола благодаря за инфото

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com