Red Dead Redemption идва на PC с помоща на емулатор – с буст в графиката и 4K резолюция

Годините минават и Red Dead Redemption за PC си остава само на слухове и легенди. Вероятно някой ден нашите внуци ще видят такъв официален билд, но до тогава шепа ентусиасти са взели нещата в свой ръце и са се захванали с изключително амбициозния проект, да портнат оригиналната PS3/Xbox 360 версия за Windows. Въпросното е в доста напреднал стадий,  и показаното е много внушително. Официално видео :

 

Графиката търпи значителен ъпгрейд – засилени текстури, оптимизация на сенки, модели, изчистване на затъмняване на далечни детайли, засилени кадри в секунда и ако всичко казано до тук не стика – 4K графика. За целта първо се разчита на в пъти по мощния хардуер, в лицето на модерните компютри, после на редица софтуерни похвати и дори използването на текстури и елементи от оригиналните Алфа и Бета билд на играта.

 

Проекта носи името Red Dead Redemption Damned Enhancement Project и според самите автори, представлява обикновен мод, които по никакъв начин не нарушава авторските права на кадрите, сорс код, звука и други. За да бъде ползван – трябва да притежаваме оригиналната игра и сами да рипнем файловете от нея.

 

Повече за играта/мода може да намерим на : gtaforums.com

За съжаление няма насрочена дата на излизане.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com