Епични кадри от 12 годишна концепция за „The Lord of the Rings“ игра, струваща един милион долара

Една интересна частичка история, за която разбираме след цели 12 години. Изглежда някой, някога, е имал сериозното намерение, да разработи игра по филмовата поредица The Hobbit. Случило се е през далечната 2008-ма година и е по самоинициатива и идея на Jon Burton, основател на Traveller’s Tales.

Целта е била, заглавието да придружи филмовата премиера на The Hobbit: An Unexpected Journey. Подготвено е демо, в което е инвестиран огромен ресурс, оценяван на … един милион долара. Разбира се, разработчиците не са могли, да знаят точните сцени, които ще бъдат включени в предстоящия филм и затова са изградили техническо демо на база култови такива (сцени) от първата трилогия „The Lord of the Rings“.

Демото включва 4 отделни сегмента и … нещата са епични, гледайки кадрите изпитвам дълбоко съжаление, че не е видяло бял свят. Споменатото е представено от самия Jon Burton, в неговия youtube канал GameHut и включва доста подробности за случилото се :

 

Ъпдейт 23.07.2020 : Оригиналното видео е изтрито, защото включва персонажи и кадри, които са запазена марка. Поставям нов линк, от неофициален източнок, но е много вероятно, в даден момент и той да бъде изтрит :

https://youtu.be/PZZdzjxcUgI

Трябва да допълня, че видяното е заснето от Xbox 360 конзола и за времето си … изглежда внушително.

Проекта е представен на самите Guillermo del Toro и Peter Jackson, като е получило силно одобрение. Но за съжаление, носителите на правата Warner Bros. са желали друга насока, по която да изградят игра – макар във вселената на Властелина на Пръстените и Хобит, да включва нови персонажи и история, различна от познатата.  И навярно именно от тази идея се е появил и Middle-earth: Shadow of Mordor – превърнала се в култова класика от 2014-та година.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Spewn! 27.06.2020 | Отговор

    Поздравление за статията. Беше ми много интересна.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com