Едно подсещане за Prince of Persia

Prince of Persia сякаш е забравен от индустрията. Една невероятна поредица, с неповторима атмосфера и новаторски за времето си геймплей. За тези от вас, които са забравили тази глава от гейминг историята – в един даден момент от франчайза се роди spin-off със заглавие Prince of Persia: Assassin и в последствие преминал в самостоятелна поредица – Assassin’s Creed.

За добро или за лошо, второто се оказа доста по-доходоносно и от Ubisoft прехвърлиха цялото си внимание точно там.

Assassin’s Creed е на гребена на вълната и за съжаление първоизточника изглежда забравен и ненужен. Аз все още тая силни надежди, че Prince of Persia ще бъде изтупан от прахта и ще се завърне за нов живот с едно модерно продължение.

Днес сцената се подсети за заглавието и се появи хайпващата новина за нов домейн с едноименното име, резервиран от Ubisoft. Доста от големите специализирани сайтове обърнаха внимание на споменатото, но изключително тъжно – в края на деня се оказа без покритие и невярно.

За съжаление Prince of Persia си остава в същата забрава, в която е и през последните 10 години. Остава надеждата с идването на новото поколение конзоли, някой там в студията на Ubisoft да се подсети за него.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com