Първата инфромация за концепцията и дизайна на Nintendo NX

За Nintendo NX знаем от половин година, но до този момента има един единствен ред официална информация – NX съществува и идва през месец Март 2017-та година. Всичко около новата конзола е мистерия и съвсем логично, интереса към нея е голям. Според слуховете, се очаква да бъде по-мощна от PS4 и Xbox ONE и да има новаторска и невиждана до сега концепция.

Вчера, в онлайн списанието eurogamer.net, се появи статия, която вероятно ще хвърля светлина над по горе споменатото.  Базирана е на неназовани различни и сигурни (според списанието)  източници.

Новата конзола ще бъде портативно устройство със самостоятелен дисплей, в основата си има два джойстики, изглеждащи като част от дизайна, с възможност да бъдат сваляни и ползвани. Една илюстрация :

nx-is-a-portable-console-with-detachable-controllers-146954516457

В комплекта ще има специална докинг станция, сложено в нея ще може да се свързва с HD телевизор и да се ползва, като пълноценна телевизионна конзола. До колкото разбирам концепцията е да имаме и двете в едно – портативна и телевизионна конзола.

Игрите ще се разпространяват под формата на дискети и, както може да се предположи – дигитален вариант. Споменава се за 32GB дискети, което звучи малко, ако игрите ще се конкурират с тези на PS4 и Xbox ONE.

И за финал идва най-интересното – портативното устройство ще се захранва с Nvidia Tegra мобилен процесор.  За съжаления дали става дума за сегашен модел или нов процесор не е упоменато, няма и информация за другите хардуерни компоненти.  Това не стига, за да се разбере в какъв хардуерен клас би било устройството и можели да се бори, поне със сегашните модели на PS4 и Xbox ONE.

Очакванията са официална информяция да бъде оповестена през септември месец.

До тогава е известен един факт, The Legend of Zelda: Breath of the Wild се очаква за NX, и козноалта най-малкото ще е способна на тази графика :

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com