PSX 2017 : MediEvil се завръща под формата на PS4 ремастър

Sir Daniel Fortesque ще възкръсне за един пореден път. Тази сутрин на PSX 2017, от Sony обявиха PS4 ремастър версия на класиката за PS1 от 1998-ма година – MediEvil . За незапознатите, това е едно от емблематичните заглавия на онова отдавна отминало време. Аз самия съм изключително хайпнат и изпълнен с носталгични спомени. Завръщането на добре познатото скелетче се случва поради две причини – първо заради небивали успех на ремастър версията на Crash, игра със сходна история, и второ – кръгла 20 годишнина от излизането на оригиналната част. Новината е придружена с кратко тизърче, от което за съжаление не може да се види кой знае какво :

 

 

PlayStation 4 е третата платформа, за която игата излиза. През 2005-та година беше преиздадена под формата на „re-imagining“ с името MediEvil: Resurrection за PSP. Но за съжаление  нямаше онзи чар и атмосфера от оригинала, изглеждаше като слабо копие, с много промени, лош дизайн на нивата. Отнесе и много критики относно несъвършенства в контрола на камерата и бойните маханики.

 

Официално не се споменава нищо за дата на излизане, но логично би било да я видим най-късно до октомври 2018-та година, когато се навършва споменатта кръгла годишнина.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
    • gataka 17.03.2019 | Отговор

      Привет, не е излязъл още, очаква се.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com