PSN долу заради хакерски атаки и заплаха за бомбен атентат на един от президентите на SOE

Изглежда PSN е бил офлайн през уикенда, поне за повечето потребители. Днес вице мениджъра на социалната медия на Sony обяви официално, че сървърите са били долу заради хаерски атаки :

[su_quote cite=“Sid Shuman“]Както всички големи мрежи по целия свят, така и PlayStation Network и Sony Entertainment Network бяха  повлияни от опит мрежата ни да бъде залята с висок изкуствен трафик.

Въпреки, че този опит възпря достъпа Ви до нашата мрежа и ползването на нашите услуги. никаква персонална информация не е била достъпна.

Ние ще продължим да работим по оправянето на този проблем и се надяваме , че нашите услуги ще бъдат достъпни колкото се може по скоро.

Ние съжеляваме, за всякакви неудобства, които това може да е причинило.[/su_quote]

Хакерската група наречена Lizard Squad  обявиха официално хакерските атаки срещу Sony в Туитър :

oJcVxzG

Освен сървърите на Sony, хакерската група е атакувала и сървърите на Blizzard, LOL и други,

Късно снощи се появи „официално“ видео изявление от хакерската група :

Видеото е публикувано снощи и е много възможно да бъде свалено от YouTube. Хакерите твърдят, че са извършили атаката, за да накажат Sony заради лошата им защита и лошото съхранени на лични данни на клиентите им.

Най-притеснителното идва отново с коментар в Туитър, когато хакерите директно заплашват президента на „Sony Online Entertainment“ John Smedley с бомбен атентат докато пътува със самолет. Споменатия John Smedley действително се е готвил да пътува със самолет и от Sony сами са обявили, че самолета му е забавен, за проверка от ФБР и се извършва разследване.

Screen_Shot_2014-08-24_at_2.50.17_PM.0.0_cinema_960.0

За щастие на потребителите, PSN вече е онлайн.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Болни мозъци! Да ги бомбардират там и това е. Само чистка ще оправи тази нетолерантна сган.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com