Ъпдейт 5.0 за PS4 е вече онлайн – подробен списък на нововъведенията

От вчера е онлайн нов системен ъпдейт за PS4, а именно дългоочакваната версия 5.0 със кодово име ‘Nobunaga’. Въпросното беше обявено още през Юли месец, повече тук, и мина през един доста дълъг тестов период. Добавя нови функции, като подобрено стримване в Twitch пи PS4 Pro; нови инструменти за управляване на фемили контрол; ъпдейт на Quick Menu, нотификациите и при изпрaщането и получаването на съобщения. Малко по подробно за най-важните нововъведения :

 

Ъпдейт на на функциите за предаване/излъчване :

 

  • Ще имаме възможност да линкнем лайв излъчване на геймплей към дадена общност и всеки ще може да проследи и да гледа
  • ‘Display Message to Spectators and Spectators’ Comments’ – опция, с която съобщенията ще са видими и в VR Mode.
  • При PS4 PRO вече може да се стримва в Twitch в 1080p с 60 кадъра в секунда.

 

Team Tournaments :

 

Тук нещата стават по ориентирани към eSport. Добавен е нова опция към раздел PS4 Events – ESL Team Tournaments. Ще може да създаване отбори, със свое лого и име. Да се включваме в турнири. Един играч може да се включи в до 60 отбора и един отбор може да има до 100 играча. Предвиден е и индивидуален за всеки отбор чат.

 

 

 

Подобрения в „родителския контрол :

 

„Master“ и „sub“ акаунтите са заменени с изцяло нова функция. Всеки акаунт ще има левел система, която ограничава контента за филми и игри, които може да се пускат. В допълнение може да бъде позволен или забранен достъпа до PS VR мод и интернет броузър.

 

 

Family management

 

Нов начин за управление на семеен контрол от разстояние. Функцията допълва горната и дава свобода на родители да управляват и следят позволения контент и дейностите на децата си от разстояние. Отдалечения достъп може да става посредством персонален компютър или мобилен телефон.

 

 

Последване

 

Вече може да последваме всеки еидн потребител, без да сме приятели с него. Съвсем естествено, отсрещната страна ще има опция за ограничаването на въпросното, ако не иска да бъде последвана от непознати.

 

 

 

Още промени, по на кратко :

 

  • Песни в съобщение – в общи линии, ще може да линкваме пести в съобщения. Потребителя от другата страна ще може да ги слуша директно, дори и ако ползва мобилното приложение. Линковете ще са свързани със Spotify.
  • Управление на списък с приятели  – В раздела  ‘Friends’ досегашната функция  ‘Favourite Groups’ е заменен с  ‘Custom Lists’ . Ще може да създаваме списъци с приятели, категоризирайки ги по наше усмотрение.
  • Ъпдейт на нотификациите – нова функция, позволяваща изключването на уведомление докато гледаме видео на PS4. Настройката по подразбиране е изключена иможе да се активира от Settings > Notifications.
  • Ъпдейт на Quick Menu – нотификациите ще са достъпни от бързото меню.
  • PS VR вече поддържа 5.1 и 7.1 канален звук в cinematic mode.
  • Интерфейса получава поддръжка на следните езици – Чешки, унгарски, румънски, гръцки, тайландски, индонезийски и виетнамски език. 

 

 

Няколко видео ръководства, разпространени от Sony :

 

Как да контролираме нотификациите си :

 

 

Как да създаваме персонални гейминг групи :

 

 

Как да стримваме в 1080p и 60 кадъра в секунда в Twitch (само при PS4 Pro) :

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com