PS3 : Стартиране на всяка една PS2 Игра на PS3 конзола

Това е нов метод, с който може да се подкара всяка една игра за PS2 на всеки модел PS3 конзола. Гайда е доста подробен, не е нужда да го спазвате буква по буква, ако знаете кое как се прави, правете го по своя начин. Всичко е описано от А до Я в 4 отделни стъпки.

Първа стъпка : Инсталация на необходимия софтуер в PS3 конзола

Нужен софтуер :

multiMAN ver 04.20.00 BASE и multiMAN ver 04.30.00 UPD

PS2 Classics Placeholder R2

reActPSN_v2.23_CFW_340-4XX.rar  (версията работи на 4.30 CFW, ако сте с по висок фирмуер потърсете по нова версия на ReactPSN)

 • Ако нямате инсталиран multiMan, или версията ви е по стара (в този случай изтрийте първо старата версия), качете двата файла multiMAN ver 04.20.00 BASE CEX (20130220).pkg и multiMAN ver 04.30.00 UPD CEX (20130324).pkg на празна флашка и ги инсталирайте в същия ред от опцията Install Package Files от менюто на конзолата.

 

 • Сложете файла [PS2U10000]_PS2_Classics_Placeholder_R2.pkg на празна флашка и го инсталирайте през опцията Install Package Files.

 

 • Разархивирайте архива reActPSN_v2.23_CFW_340-4XX.rar и качете всички файлове на празна флашка. Сложете флашката в най-дейсния USB слот на конзолата. Инсталирайте reActPSN_v2.23_CFW_340_4XX.pkg през опцията Install Package Files.  За момента не стартирайте нищо и не вадете флашката (задължително.)

 

DScaler still Taken with DScaler Version 4.1.15 Input was USB2.0 Grabber Deinterlace mode was Video (TomsMoComp)

Създайте нов USER, отидете в най-лявата колона и изберете Create New User, кръстете „aa“ (без кавичките). Запазете профила и се логнете с него.

Ако никога не сте се логвали в PSN (или поне не с тази конзола) – свържете конзолата с интернет, от менюто на конзолата влезте в Settings/Data and Time Settings , влезте в Data and Time и дайте Set Via Internet.

Отидете в колонка GAME и стартирайте новоинсталираната програма reActPSN.

DScaler still Taken with DScaler Version 4.1.15 Input was USB2.0 Grabber Deinterlace mode was Video (TomsMoComp)

Ще се появи черен екран за няколко секунди, конзолата ще се рестартира. Готово, вече може да се логнете със собствения си профил.

Втора стъпка : конвертиране на PS2 игра в PS2 Classic

Подгответе PS2 игра в ISO формат.

Програмата за конвертиране : ps2classics_GUI_v1.3.rar

Разархивирайте ps2classics_GUI_v1.3.rar и стартирайте PS2Classics_GUI.exe.

 1. В програмата изберете полето „Encrypt“
 2. В полето „Decrypted Image“ изберете ISO файла на играта
 3. В полето „Content ID“  копирайте следния текст : 2P0001-PS2U10000_00-0000111122223333
 4. В полето  „klicensee“ копирайте следния текст : E4E54FD67C16C316F47829A30484D843
 5. Натиснете „Add LIMG Sector“, ще излезе съобщение, на което потвърдете с YES
 6. Натиснете бутона „Encrypt“, ще излезе съобщение, на което потвърдете с YES

 

ps2classic1

 

Изчакайте търпеливо докато получите съобщение „Finished“. След като всичко завърши ще имате файл с наименование „ISO.BIN.ENC“ в папката на програмата. Създайте папка с името на играта, пример „Gran Turismo 4“ и преместете готовия файл „ISO.BIN.ENC“ вътре в нея.  Готово, играта е конвертирана и готова за прехвърляне.

Трета стъпка : качване на играта в конзолата

Начина на качване на игра са два : с FTP сървър или от флашка.  Тук ще се спра на записването на файлове с флашка, ако искате да създадете FTP сървър и копирате на файлове използвайте този гайд : PS3 : Записване на игри (или други файлове) с FTP server

Пуснете MultiMan, отидете в най-лявата колонка и стартирайте File Manager / mmOS

DScaler stillTaken with DScaler Version 4.1.15Input was USB2.0 GrabberDeinterlace mode was Video (TomsMoComp)

Отворете ROOT (най-горе в ляво), влезте с dev_HDD0. Тук обърнете внимание дали имате папка PS2ISO, ако такава липсва трябва да я създадете – натиснете бутон „О“ и изберете „Create New Folder“.

DScaler still Taken with DScaler Version 4.1.15 Input was USB2.0 Grabber Deinterlace mode was Video (TomsMoComp)

Задължително изпишете името на папката с главни букви „PS2ISO“, за да преминете на главни букви натиснете бутон R2 и обратното.

Допълнителна стъпка : обработване на файловете с PS3 Spliter :

Обърнете внимание колко е голям файла на играта „ISO.BIN.ENC. Ако големината му е под 4GB, пропуснете тази стъпка. Ако е по голям от 4GB – изпълнете, иначе няма как да качите файла на флашка.

 • Инсталирайте и пуснете програмата PS3 Splitter . За да работи програмата ви е нужен инсталиран Microsoft .NET Framework 4
 • От програмата изберете Options

 • В полето „After successful split“ отбележете „delite original file/s“. В полето „Operation type“ изберете „Standard (Split Files in input directory)“. И натиснете бутона за връщане в началното меню – малката синя стрелкичката горе в дясно.

 

 • Натиснете бутона Execute и изберете директорията на играта.Изчакайте програмата да завърши и я изключете.

Край на допълнителната стъпка

Копирайте директорията на играта на празна флашка, сложете флашката в конзолата. Пуснете multiMan и стартирайте File Manager / mmOS. Отворете „ROOT“ и навигирайте в dev_USB000, селектирайте директорията на играта, натиснете бутон „О“ и изберете COPY.

След това навигирайте в dev_hdd0/PS2ISO, натиснете бутон „О“ и изберете PASTE. Изчакайте операцията да завърши и се върнете в основното меню на multiMan като натиснете иконката GAME в дясно.

Четвърта стъпка : Стартиране на PS2 игра

В multiMan отидете на колонка RETRO, натиснете REFRESH и ако всичко е изпълнено правилно трябва да видите качената  играта в списъка. Заредете я с бутон X. Ще ви върне обратно в менюто на конзолата, Навигирайте на програмата PS2 Clssics Placeholder и стартирайте – PS2 играта трябва да се зареди.

Тествано на 4.30 CFW с играта Gran Turismo 4.

Тема във форума : www.consoles.bg

Written by: gataka

9 Comments Added

Join Discussion
 1. Georgi 15.08.2014 | Отговор

  Zdraveite probvam da konvertiram ISO fail na igra po golqma ot 4GB i ne stava a nikade ne e spomenato 4e ne stava pomognete molq 🙁

 2. miro 26.07.2013 | Отговор

  На Rogero 4.46 се опитах с True Crime New York City и забива в началото. После пробвах с GTA San Andreas, играх малко, стигнах до втората мисия и пак заби, и така няколко пъти. Какъв е проблема?

  • gataka 26.07.2013 | Отговор

   Емулатора не е много добър, на много игри така се получава.

 3. Kifeto 18.05.2013 | Отговор

  Zdraveite,

  tozi metod moje li da se polzva s ne jeilbreiknati konzoli?

  P.S. Izvinavam se za nubskiq vapros:)

  • gataka 11.04.2013 | Отговор

   Ако не се лъжа, ставаше само за 4.20/4.30 и вече за 4.40.

   Но нищо не ти коства да пробваш.

 4. major 27.03.2013 | Отговор

  добро ръководство. Ето списък на тествани от мен и работещи игри – 100)% успеваемосст, стига да сe използва БИН файл, създаден с имгбърн.

  Тествани и работещи – 5 от 5:
  Yakuza
  Way of the Samurai 2
  Midnight Club
  Racer Revenge
  Indigo Prophecy

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com