Sony спира производството на PlayStation Vita и няма планове за наследник

След 7 години на пазара живота на PS Vita бавно но славно  отива към своята логичната развръзка или с други думи, своя край. Колкото и да е тъжно, въпросното ще се случи идващата година и от Sony обявиха, че прекратяват производството и продажбата на конзолата си за Япония. Информацията идва от провеждащото се в момента изложение Tokyo Game Show 2018 и е цитирана от сайта www.famitsu.com.

PS Vita е най-популярна именно в Япония и продажбите в региона крепят живота и в последните няколко години. След това казано, съвсем логично може да предположим, че отказвайки се от този пазар, от Sony имат намерение да прератят производството и за всички други региони.

Най-тъжното от новината е , че не е замислен наследник и няма да има ново поколение. Основните фактори са бързото развитие на мобилните устройства (таблите и телефона), стана тенденция ъпгрейдването им да се случва на кратки периоди от месеци, а софтуера и контента за тях да става все по професионален и високо бюджетен. Темпо на което PlayStation Vita не можа да устои. Дори и да е имало някакво място за портативна конзола, то вече е заето от Nintendo Switch и популярността на въпросното надали лесно може да бъде засенчена.

 

R.I.P. PS Vita 2011-2019.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com