Разликата между безплатните игри за PS Plus и Xbox Live през месец Март

Месец Март ще бъде запомнен. В последните 48 часа бяха обявени безплатните игри за двете конкурентни услуги – PlayStation Plus и Xbox Live. Нарочно съпоставям двете в една едничка тема, за да подчертая контраста между тях, който стана толкова голям, че е фактическа причина, феновете да сменят едното , с другото. Тенденцията е такава от месеци, но днес тя става прекалено ярка.

За PS4 има две инди игри, едната не много увлекателна, това е моето мнение, всеки с вкуса си, и разбира се, респект към труда на създателите и, а втората безплатна от край време, която всеки би могъл да играе на, забележете, … web браузъра си (miniclip.com). И в пълен контраст, за Xbox ONE има 4 AAA заглавие, две жестоки игри за Xbox ONE и две такива за Xbox 360, които могат да се играят на ONE с обратна съвместимост. По лесно е да се покаже, от колкото да се обясни :

Какво може да играете на PlayStation 4, ако си заплатите PS Plus :
 

 

И какво може да играете на Xbox ONE, ако си заплатите Xbox Live :
 

Пълен списък :

Sony :

 

 • PlaySation 4

[su_spoiler title=“Broforce“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=“Galak-Z“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

 • PlaySation 3 :

[su_spoiler title=“Super Stardust HD“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=“The Last Guy“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

 • PlaySation Vita

[su_spoiler title=“Flame Over “ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=“Reality Fighters“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

 

Microsoft

 

 • Xbox ONЕ

[su_spoiler title=“Sherlock Holmes: Crimes and Punishment – свободен за сваляне от  1-ви до 31-ви Март“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=“Lords of the Fallen – свободен за сваляне от 16-ти Март до 15-ти Април“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

 • Xbox 360

[su_spoiler title=“Supreme Commander 2 – свободен за сваляне от 1-ви до 15-ти Март“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=“Borderlands – свободен за сваляне от 16-ти до 31-ви март“ icon=“plus-circle“]

[/su_spoiler]

 

PS4 е най-мощната игрова конзола съществувала някога, продажбите и отдавна надхвърлиха всякакви очаквания, а PS Plus се ползва от армия от милиони потребители. И след всичко споменато, игри които могат да се играят на мобилен телефон, или дори в Web браузъра на персонален компютър, изглежда не са това, което феновете искат. Отзвука е негативен, по специализираните сайтове, блогове и дори в официалните такива на Sony, коментарите и мненията са крайно негативни.

Written by: gataka

5 Comments Added

Join Discussion
 1. Не вярвам Sony да ги боли дедовия при положение че след няколко години ще излязат новите генерации конзоли и ако сега си изгубят хората ще им е излключително трудно да си ги върнат и то заради „малки“ неща като free game of the month(Което през март има разлика от скандалните 115 долара разлика).Силно се надявам да върнат онлайн играта безплатна отново понеже вече битката с Microsoft започва да става непосилна,особено и като обратната съвместимост набра пълната си сила.Усещам че exclusive игрите няма да помогнат в този случай

 2. Аз смених преди време пс4 с оне и като видях тази тема получих оргазъм. Браво Майкрософт!!!

 3. Спас 25.02.2016 | Отговор

  PS + ми изтича тоя месец и мисля да спирам с него, просто е безмислено.

  • Wargasmo 26.02.2016 | Отговор

   Аз не го подновявам от миналата година още.За някои онлайн игри има смисъл,но да се надявам на нещо безплатно от сторито няма смисъл.Леко казано съм разочарован от sony,а съм и такъв върл фен (и все още).Надявам се че нещата ще се прооправят с времето си.

 4. Абе тия от Сони или са прекалили с наркотиците, или вече са изкарали толкова пари от ПС4, че ги боли дедовия. Като гледам техните предложения, ми приличат на игри, които съм играл преди 20 години на Sega-та. Нищо против нямам Old school-а, ама тия прекаляват.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com