29-ти Февруари – спрягана дата за представяне на PlayStation 5

Един слух циркулира в интернет пространството от няколко дни, и макар първоначално да се прокрадна без особен интерес, днес е на дневен ред, след като източниците му се увеличиха.

Първо се появи в анонимен пост в гейминг форума на 4channel.org, за съжаление вече не съществува, или аз не го намирам. Включваше информация за пълна обратна съвместимост на PS5 с игри за PS1/PS2 и PS3, една спрягана дата за представяне – 5-ти Февруари и официален слоган „It’s Time To Play“. Последното се оказа абсолютен факт и няколко дни по късно беше обявено от Sony.

 

Втората част от пъзела идва от легитимно място – David Scott Jaffe, дизайнер и разработчик на игри, като Twisted Metal и God of War II :

 

Представянето на PS5 е на по малко от 4 седмици разстояние. От Sony знаят, че хардкор геймърите попиват всяка капка информация и също знаят, че доминирането на MSFT (Microsoft бел. ред.) над беседата , е нещо лесно, което може да бъде променено в момента, в който решат да направят обявяване (предполагайки, че обявяването е добро).

 

 

И ако горното не стига, изтече и информацията, че на 29-ти Февруари емблематичната зала Sony Hall в Ню Йорк е резервирана за частен евент, като подробности за случващото се, се крият в тайна.

 

 

 

По принцип аз самият съм скептично настроен към толкова ранно обявяване, но в горното намирам логика и още повече – колкото по близко е едно събитие, толкова повече хора знаят за него и рано или късно се появяват точно подобни течове. Не остава много и ще разберем.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com