Pokémon Uranium – инди RPG направено от фенове и прекратен от Nintendo

Pokémon Uranium е частен проект, без идея за печалба, игра разработвана от група ентусиасти с едничкия мотив – любов към франчайза. Вероятно световната треска по Pokemon GO, която заля света в последно време, е мотивирала разработчиците да отделят време и да завършат въпросното RPG след 9 години усърдна работа. До колкото разбирам финалната завършена версия е разпространена на 6-ти Август и от тогава е свалена във внушителните 1.5 милиона пъти. Официален трейлър :

 

 

Играта е изпипана, носи чара на добре познатите пиксализирани игри от серията от преди десетилетия и … изключително много допада на феновете на франчайза, колкото и да чета за нея намирам само позитивни ревюта и коментари. Изглежда и се чувства като модерна инди игра, но с разликата , че е абсолютно безплатна.

Повече за авторите и проекта :

 

Twitter: https://twitter.com/PokemonUranium
Forums: http://pokemonuranium.com/forum/
Tumblr: http://pokemon-uranium.tumblr.com/
Wiki: http://pokemon-uranium.wikia.com/

 

И тук всичко хубаво свършва, както обикновено се случва с подобни фен проекти, които привличат вниманието, Nintendo прекратява разпространението и вероятно разработването на играта. На няколко източници, предоставящи файловете за сваляне, са изпратени предизвестия от адвокати на „Nintendo of America“, носителя на авторските права за франчайза, с искане файловете да бъдат премахнати. Разработчиците на Pokémon Uranium все още не са получили официално известие, но са преценили, че такова няма да чакат и всички официални линкове от сайта им са премахнати и вероятно  разработването по играта е прекратено или поне няма да бъде достъпно за широката публика.

Това е поредния фен проект, направен единствено и само за развлечение, без идея за печалба, който е унищожен от големите компании.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com