PlayStation Home затваря завинаги

За незапознатите PlayStation Home е социална игрова платформа, или както както аз обичам да му казвам, виртуална среда, с милиони потребители от цял свят. В този виртуален свят няма цел и няма край, всеки играч създава свой аватар по негов вкус, получава апартамент, място за живеене, определен брой предмети с които може да започне или да получи с течение на времето (или да закупи) – дрехи, обзавеждане за апартамента и други. Отворения свят постоянно се ъпдейтва от Sony, облика се променя, добавят се нови места. В това виртуално пространство всеки потребител може да обикаля и да разговаря с всички други свързани играчи, да участва в специални организирани събития или да играе мини игри.

Феновете на приложението/играта със сигурност таяха надежди то да бъде прехвърлено на следващото поколение конзоли – PS4. Чел съм десетки теми по форумите писани от потребители на платформата, питащи се кога то ще излезе за PS4, дали ще бъде прехвърлено или ще бъде направена нова версия, дали ще си запазят предметите, за които са инвестирали време, а някой дори реални пари или ще трябва да започнат на ново.

За голямо съжаление разочарованието е пълно, не само че платформата няма да бъде прехвърлена/продълженa, но ще бъде и тотално закрита. Платформата вече е закрита за Азия, за останалата част от света от 21 Ноември 2014 година ще бъде преустановено ъпдейтването на играта под всякаква форма, а на 21 Март 2015 година играта ще бъде изключена.

От Sony обявиха, че няма да има връщане на инвестирани средства под никаква форма.

Закриваето беше обявено официално от Sony на 26-ти Септември : community.us.playstation.com/t5/PlayStation-Home

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com