PlayStation Classic – мини ретро PS One конзола с 20 класически игри

Новината циркулира на сцената от 48 часа и вероятно няма кътче в интернет, където да не е споменато, но макар със закъснение, е нещо, на което с огромно удоволствие искам да обърна внимание. Изглежда дойде ред и на Sony да обяви своя версия на ретро конзола и си имаме PlayStation Classic – умален вариант на PS One с 20 преинсталирани игри. Официално видео :

 

 

Конзолката е запазила оригиналния дизайн, като е с 45 процента по малка, разполага с виртуална мемори карта за запазване на прогреса, HDMI изход и два порта за свързване на джойстици, като такива са включени в комплекта. Джойстиците също са със запазен дизайн, като единственото нововъведени и дори ъпгрейд – е замяната на оригиналния порт с USB такъв :

 

 

Едно сравнение на оригиналната конзола и новата мини такава :

 

 

Списъка на игрите включва Final Fantasy VII, TEKKEN 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash!,  остават 16 заглавия, които за сега се пазят в тайна.

 

 

 

Официално конзолата ще бъде пусната на пазара на 3-ти Декември на цена от 100 долара.

 

 

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com