PlayStation 4 с 60 милиона продадени бройки

От Sony периодично обявяват статистиката за продажбите на PlayStation 4  и вчера излезе новата такава. Включва периода до края на Март месец 2017-та година, точно когато завършва и финансовата година на компанията. Продадените PS4 конзоли са достигнали 60 милиона бройки. Освен, че числото е огромно, то расте прогресивно с всеки изминал месец. За сравнение, от началото на Ноември месец миналата година, до края на Март са продадени 7 милиона бройки, което прави почти по милион и половина такива на месец.

Освен горното се споменава още едно число, което силно се надявам, че разбирам правилно. Прогноза на компанията за 2017 г., е продажбите да достигнат 1,89 трилиона Йени, което се равнява на 16,88 милиарда долара, и е с 14,6% повече в сравнение с предходната година, а оперативните приходи да нараснат с 25,4% или до 1,52 милиарда долара. Предполагам, това включва всички свери, с които се занимава японския гигант.

PS4 се справя много по добре от предшественика си, така обичания PS3, който за 10 години и половина е продаден в 83 милиона бройки. А до тук, само след 3 години и половина, PS4 е продаден в 60 милиона бройки. Ако нищо не се промени, към края на жизнения му цикъл, числото трябва да е 120 милиона или дори повече.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com