PlayStation 4 достигна 70 милиона продадени бройки

Вчера от Sony разпространиха периодичната си статистика за продажбите на PlayStation 4. И тенденцията се запазва, нещата се движат само на горе и за период от 4 години PlayStation 4 е продаден в 70 милиона бройки. Конзолата доминира на пазара, няма официална статистика, но се говори за двойна разлика спрямо продажбите на конкурентната конзола Xbox ONE. И ако нещо не се промени и продажбите продължават прогресивно да се увеличават, PlayStation 4 има шанса да мине рекорда поставен от PlaySation 2 за най-продавана конзола за всички времена. Числото е 155 милиона за период от 10 години.

В допълнение до 3-ти Декември са продадени 618 милиона PS4 игри, включва физически копия и дигитални такива и 2 милиона PS VR. Само може да гадаем за какви приходи става дума, но навярно се изчисляват в милиарди. Един светъл пример какви граници обхваща гейминг индустрията.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com