PlayStation 4 най-после се продава в Китай

За незапознатите Китай на практика пропусна развитието на цели две поколения игрови конзоли – PS2/Xbox и PS3/Xbox 360. В странат действаше специална забрана/бан за игровите конзоли цели 13 години. Забраната падна преди малко повече от година и навлизането на новото поколение конзоли беше въпрос на време. Microsoft този път изпревари Sony и Xbox ONE се продава от няколко месеца в Китай.

 

От днес (или вчера, не съм сигурен, заради часовата разлика) Sony официално продават PlayStation 4 и PlayStation Vita, игри и аксесоари свързани с конзолите в Китай.

 

Снимки от официалното откриване :

 

Разбира се, продажбата на игри не е абсолютно свободна. Всичко подлежи на цензора,като правителството ще контролира контента в игрите, което включва изрязването или променянето на история, сцени, персонажи, които вредят или по някакъв начин не се вписват в културните ценности на Китай. Също така, поне по предварителна информация, Китай ще има собствени сървъри, които ще делят играчите от останалите региони.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn1 21.03.2015 | Отговор

    Вероятно няма да играят Батъфийлд и експанжъна Чайна Райзинг. Иначе Сони дръпнаха още няколко милиона продадени бройки.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com