Epic Games закрива Paragon на 26-ти Април

Една много тъжна новината – популярната MOBA игра Paragon затваря врати и то за винаги. Въпросното е free-2-play за PS4 (както и за PC) и в допълнение не изисква PS Plus абонамент – един чудесен вариант да се насладим на конзолата, без да закупуваме каквото и да е. Разработвана от Epic Games и парадокса е, че главния виновник за ситуацията е друга free-2-play игра на същата компания – Fortnite и в частност Battle Royale мода.

 

Причините са две – първо, защото голяма част от играчите на Paragon се прехвърлиха към Fortnite и второ, защото от Epic Games предпочитат да инвестират цялото си внимание и ресурси към споменатото (Fortnite).

 

В допълнение, всеки похарчил някой долар за микротранзакция, може да си го поиска обратно. Също така, парите ще бъдат изплатени директно от Epic, което предполага, че компанията е решила да остави доволни абсолютно всички – самите играчи и посредниците, като Sony, които са прибирали процент от печалбата.

 

Разработването, рекламата и поддържането на сървърите на Paragon вероятно е струвало десетки милиони. Единствените приходи в играта са от микротранзакции, със сигурност не всеки играч закупил някога нещо, ще си поиска парите, но въпреки всичко връщането на тези събрани средства, предполага огромни загуби за компанията.

 

Част от официалното обръщение от екипа, работил над Paragon :

 

Здравейте на всички,

 

С натежали сърца решихме да закрием Paragon.

 

Ние истински оценяваме всичко, което сте вложили в Paragon. Ние получихме много позитивни идеи, на къде да поеме играта; потока от смислени предложения е друго доказателство за тази невероятна общност.

 

След внимателно обмисляне и много трудни вътрешни дебати, ние чувстваме, че няма ясен път пред нас, за да развием Paragon в MOBA, която задържа достатъчно играчи, за да е устойчива.

 

Ние не изпълнихме нещата достатъчно добре, за да доставим обещаното от Paragon. Ние ви провалихме – въпреки невероятната усилена работа на екипа – и ние съжаляваме.

 

За да се опита, да направи нещата както трябва, Epic предлага пълно възстановяване на средствата на всички Paragon играчи, за всяка покупна на всяка платформа. Това възстановяване ще бъде изплатено директно от Epic, вместо от платформения провайдър.

 

За да поискате възстановяване, следвайте тези стъпки :

 

  1. Ако не играете на PC, свържете вашия Epic акаунт (създайте един, ако е нужно)
  2. Ако играете на PC, или вече сте свързали вашия Epic акаунт, вие може да направите заявката тук

 

Ние ще продължим на поддържаме сървърите на Paragon до 26-ти Април. Докато играчите продължават да намаляват, времето за намирането на съотборници и качеството ще претърпят промени.

 

Благодарим ви, че се присъединихте към нас в това пътешествие и за отдадеността ви към Paragon.

 

Оригиналния текст може да намерите тук.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com