Представям ви OUYE, или светъл пример, как в Китай авторските права не струват и цент. Концепцията не е нова – конзола с операционна система Андроид , обикновено на доста приемлива цена, с блутут контролер. Примамливото в случая е дизайна, който много напомня на нещо до болка познато :

 

 

Дизайна на PS4 конзола и ако това не е достатъчно, джойстика е с дизайн на този на Xbox ONE. Параметрите на конзолата също изглеждат доста примамливи – 8 ядрен процесор, 64 битово видео PowerVR G6230, 2GB DDr, 16 GB вградена памет, USB 3.0, WiFI, андройд 4.4, HDMI изход и тази супер андройд машина тежи не повече от 500 грама.

Идеята за конзолата се появи в китайски сайт за каруфъндинг : z.jd.com Създателите й имат за цел да съберат 100 000 Китайски юана, което се равнява на приблизително 14 100 евро, за да започнат производство. А цената … устройството струва колкото един контролер за PS4 – всеки дарил 62 евро (439 Китайски юана) ще получи с безплатна доставка една бройка, а всеки дарил 80 евро (569 Китайски юана) ще получи устройството с два контролера.

До момента дарения няма и основата на проекта изглежда повече като измама (най-вече заради нереално ниската си цена), от колкото като реален такъв, но най-малкото самата идея за подобна машинка си струваше да бъде описана.

 

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Xakepa 19.08.2015 | Отговор

    Дайте инфо от къде може да се купи 🙂

  2. Spewn! 19.08.2015 | Отговор

    Ако има гаранция в страната, в която живея не бих се отказал да го купя. Едно такова устройство улеснява живота многократно. Най-малкото заради факта, че може да бъде вързан към компютър и да си гледате каквито искате формати, а игрите и двата контролера са доста добре звучащо нещо.
    Ако се промени дизайна, вероятно ще има повече ентусиасти да инвестират.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com